Lekkie ciasto otrębowe z czereśniami
Szybkie, lekkie, biszkoptowe ciasto z czereśniami wzbogacone otrębami. Dawka słodyczy i błonnika gwarantowana :)
Składniki:
- 4 jajka (osobno białka i żółtka)
 - 2/3 szklanki cukru
 - 1 szklanka mąki
 - 1 szklanka otrębów pszennych
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - 500 g czereśni (świeżych, mrożonych lub z kompotu)
 - cukier puder
 
Czereśnie wypestkować. Białka ubić na sztywną lśniącą pianę, pod koniec ubijania wsypywać małymi porcjami cukier. Zmniejszyć obroty miksera i dodać żółtka, następnie ostrożnie wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i otręby. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm, wyrównać.
SMACZNEGO :)
Źródło: azgotuj.blogspot.com

Komentarze
Prześlij komentarz