Lekkie ciasto otrębowe z czereśniami

Szybkie, lekkie, biszkoptowe ciasto z czereśniami wzbogacone otrębami. Dawka słodyczy i błonnika gwarantowana :)



Składniki:
  • 4 jajka (osobno białka i żółtka)
  • 2/3 szklanki cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka otrębów pszennych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 500 g czereśni (świeżych, mrożonych  lub z kompotu)
  • cukier puder

Czereśnie wypestkować. Białka ubić na sztywną lśniącą pianę, pod koniec ubijania wsypywać małymi porcjami cukier. Zmniejszyć obroty miksera i dodać żółtka, następnie ostrożnie wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i otręby. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm, wyrównać.


SMACZNEGO :)

Źródło: azgotuj.blogspot.com

Komentarze

Popularne posty