Lekkie ciasto otrębowe z czereśniami
Szybkie, lekkie, biszkoptowe ciasto z czereśniami wzbogacone otrębami. Dawka słodyczy i błonnika gwarantowana :)
Składniki:
- 4 jajka (osobno białka i żółtka)
- 2/3 szklanki cukru
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka otrębów pszennych
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 500 g czereśni (świeżych, mrożonych lub z kompotu)
- cukier puder
Czereśnie wypestkować. Białka ubić na sztywną lśniącą pianę, pod koniec ubijania wsypywać małymi porcjami cukier. Zmniejszyć obroty miksera i dodać żółtka, następnie ostrożnie wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i otręby. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 26 cm, wyrównać.
SMACZNEGO :)
Źródło: azgotuj.blogspot.com
Komentarze
Prześlij komentarz