Sałatka z suszonymi pomidorami, awokado i prażonymi pestkami dyni
O kolejce postów do wystawienia mówić trudno, ale tak czy owak zaległości osiągają coraz dłuższe dniowe długości ;) Ma to coś wspólnego z motywacją, z moją wewnętrzną energią, której jakby nie za wiele w moim ciele ;)
Deszcz zaskoczył wrocławską wiosnę. Wczoraj jeszcze chodziłam w żakiecie po mieście, dziś trzeba wyciągnąć parasolkę. Trochę nie wierzyłam, że pogoda zmieni się na pstryknięcie palca. 
W kontekście własnym myślę sobie, że to adekwatna pogodna na pożegnania.
W kontekście własnym myślę sobie, że to adekwatna pogodna na pożegnania.
Sałatka kipiąca zdrowiem i energią płynącą z awokado, pestek słonecznika i suszonych pomidorów na liściach szpinaku. Pysznie :)
Składniki:
- 100 g szpinaku
 - ok. 10 kawałków suszonych pomidorów
 - 50 g pestek dyni
 - 1 awokado
 - sól morska
 - oliwa z suszonych pomidorów
 - 1 łyżka soku z cytryny
 - pieprz
 
Szpinak umyć i osuszyć. Rozłożyć na dwóch talerzach. Pomidory poprzekrawać na pół, rozłożyć na obu talerzach. Pestki dyni podprażyć. Awokado obrać ze skórki. Każdą z połówek pokroić wzdłuż, również rozłożyć na szpinaku, posypać podprażonym słonecznikiem. Ok 1/4 szklanki oliwy rozmieszać z sokiem z cytryny i pieprzem. Sałatkę polać sosem, oprószyć solą morską. Podawać z grzankami lub świeżymi bagietkami.
SMACZNEGO :)

Komentarze
Prześlij komentarz