Sałatka z suszonymi pomidorami, awokado i prażonymi pestkami dyni
O kolejce postów do wystawienia mówić trudno, ale tak czy owak zaległości osiągają coraz dłuższe dniowe długości ;) Ma to coś wspólnego z motywacją, z moją wewnętrzną energią, której jakby nie za wiele w moim ciele ;)
Deszcz zaskoczył wrocławską wiosnę. Wczoraj jeszcze chodziłam w żakiecie po mieście, dziś trzeba wyciągnąć parasolkę. Trochę nie wierzyłam, że pogoda zmieni się na pstryknięcie palca.
W kontekście własnym myślę sobie, że to adekwatna pogodna na pożegnania.
W kontekście własnym myślę sobie, że to adekwatna pogodna na pożegnania.
Sałatka kipiąca zdrowiem i energią płynącą z awokado, pestek słonecznika i suszonych pomidorów na liściach szpinaku. Pysznie :)
Składniki:
- 100 g szpinaku
- ok. 10 kawałków suszonych pomidorów
- 50 g pestek dyni
- 1 awokado
- sól morska
- oliwa z suszonych pomidorów
- 1 łyżka soku z cytryny
- pieprz
Szpinak umyć i osuszyć. Rozłożyć na dwóch talerzach. Pomidory poprzekrawać na pół, rozłożyć na obu talerzach. Pestki dyni podprażyć. Awokado obrać ze skórki. Każdą z połówek pokroić wzdłuż, również rozłożyć na szpinaku, posypać podprażonym słonecznikiem. Ok 1/4 szklanki oliwy rozmieszać z sokiem z cytryny i pieprzem. Sałatkę polać sosem, oprószyć solą morską. Podawać z grzankami lub świeżymi bagietkami.
SMACZNEGO :)
Komentarze
Prześlij komentarz