Makaron z fasolką szparagową
Porządkuje kartotekę nieujawnionych postów fundując sobie i Wam wspomnienie lata z końcem zimy :) Świeża i bardzo szyba propozycja makaronu.
W roli głównej fasola szparagowa, koperek i podprażony słonecznik. Pyszności :)
W roli głównej fasola szparagowa, koperek i podprażony słonecznik. Pyszności :)
Składniki:
- 300 g makaronu farfalle
- 200 g sera brie
- 100 g pestek słonecznika
- 300 g zielonej fasolki szparagowej
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 60 g tartego parmezanu
- świeżo zmielona sól gruboziarnista i pieprz
- świeżo posiekany szczypiorek lub koperek
Makaron ugotować al dente. Fasolkę ugotować na parze i lekko posolić. Pestki dyni zrumienić na suchej patelni.
SMACZNEGO :)
ŹrKwestia Smaku
Komentarze
Prześlij komentarz