Makaron z fasolką szparagową

Porządkuje kartotekę nieujawnionych postów fundując sobie i Wam wspomnienie lata z końcem zimy :) Świeża i bardzo szyba propozycja makaronu.
W roli głównej fasola szparagowa, koperek i podprażony słonecznik. Pyszności :)


Składniki:
  • 300 g makaronu farfalle
  • 200 g sera brie
  • 100 g pestek słonecznika
  • 300 g zielonej fasolki szparagowej
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 60 g tartego parmezanu
  • świeżo zmielona sól gruboziarnista i pieprz
  • świeżo posiekany szczypiorek lub koperek

Makaron ugotować al dente. Fasolkę ugotować na parze i lekko posolić. Pestki dyni zrumienić na suchej patelni.
Odsączony makaron wymieszać z oliwą z oliwek, dodać pokrojony ser brie, poczekać aż się roztopi pod wpływem temperatury makaronu. Wymieszać. Następnie dodać pestki dyni. Makaron rozłożyć na talerze, dodać fasolkę, posypać parmezanem, koperkiem, solą i pieprzem do smaku.


SMACZNEGO :)



ŹrKwestia Smaku
ódło:

Komentarze

Popularne posty