Psata z makreli i jajek
Bardzo smaczna pasta z makreli, choć moim zdaniem równie dobrze można by ją potraktować jako sałatkę. Towarzystwo chleba doskonale jej służy, ale radzi sobie równie dobrze samodzielnie :) Przepis pochodzi z tego miejsca. Polecam!
Składniki:
- średniej wielkości makrela
- 3 jajka
- 1 duża cebula
- 4 ogórki kiszone
- 1 łyżka ostrej musztardy
- 3 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Ugotować jajka. Zdjąć skórę z makreli, oczyścić ją z ości, a mięso rozdzielić na drobne kawałki.
Ogórki kiszone, cebulę i jajka pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z rybą. Dodać majonez, musztardę oraz sól i pieprz do smaku i wymieszać. Gotową pastę przechowywać w lodówce.
SMACZNEGO :)
Komentarze
Prześlij komentarz