Psata z makreli i jajek

Bardzo smaczna pasta z makreli, choć moim zdaniem równie dobrze można by ją potraktować jako sałatkę. Towarzystwo chleba doskonale jej służy, ale radzi sobie równie dobrze samodzielnie :) Przepis pochodzi z tego miejsca. Polecam!


Składniki:
  • średniej wielkości makrela
  • 3 jajka
  • 1 duża cebula
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Ugotować jajka. Zdjąć skórę z makreli, oczyścić ją z ości, a mięso rozdzielić na drobne kawałki.
Ogórki kiszone, cebulę i jajka pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z rybą. Dodać majonez, musztardę oraz sól i pieprz do smaku i wymieszać. Gotową pastę przechowywać w lodówce.

SMACZNEGO :)



Komentarze

Popularne posty