Koktajl z jagodą kamczacką, miętą i gruszką
Lekki, świeży, orzeźwiający - koktajl z jagodami kamczackimi, miętą i gruszką 😊 
Idealny na ciepłe dni zastrzyk witaminy C  😉 
Z racji tego, że jagody kamczackie maja charakterystyczną dla siebie kwaśność polecam dosłodzenie syropem z agawy 😊
Z racji tego, że jagody kamczackie maja charakterystyczną dla siebie kwaśność polecam dosłodzenie syropem z agawy 😊
Składniki (2 porcje):
- 1 średniej wielkości dojrzała gruszka
 - 200 g jagód kamczackich
 - garść listków świeżej mięty
 - 1/2 szklanki mleka owsianego (lub innego mleka)
 - 1/2 łyżeczki syropu z agawy
 
Jagody i listki mięty opłukać i osuszyć. Gruszkę umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze kawałki. Jagody, liście mięty, pokrojoną w kawałki gruszkę, mleko owsiane umieścić w wysokim naczyniu i zmiksować blenderem. Dodać syrop z agawy i wymieszać (jeśli koktajl będzie dla mało słodki zwiększyć ilość syropu).
SMACZNEGO 😊
SMACZNEGO 😊

Komentarze
Prześlij komentarz