Naleśniki ryżowe (bezglutenowe)
Naleśniki ryżowe po raz pierwszy 😊 Przyjemne to odkrycie. Są delikatniejsze i bardziej neutralne w smaku i co ważne bezglutenowe. Podawałam je z serkiem homogenizowanym i dżemem malinowym z mango, ale równie dobrze sprawdzą się w wersji wytrawnej 😊
Składniki:
- 2 szklanki mąki ryżowej
 - 2 jajka
 - 1 szklanka mleka roślinnego (owsiane, sojowe)
 - 1 i 1/3 szklanki wody najlepiej gazowanej
 - szczypta soli
 
Przesianą mąkę połączyć z mlekiem roślinnym, jajkami i solą. Na końcu wlać wodę gazowaną i delikatnie wmieszać w masę. Na rozgrzanej patelni umieścić niewielką ilość tłuszczu roślinnego. Ciasto rozprowadzić na patelni, smażyć z obu stron. 
SMACZNEGO 😊

Komentarze
Prześlij komentarz