KarmeLOVE Country
Kto kocha karmel, pokocha i to ciasto 😊 Ciasto bez pieczenia z lekką i delikatną masą o smaku batonika kinder country, karmelem, wafelkami i czekoladą deserową, którą swą obecnością ujarzmia słodycz. Mówię Wam jest pysznie! 😋
Składniki:
- 150 g herbatników petit beurre
- 500 ml śmietany kremówki 36%
- 200 g białej czekolady
- 250 g mascarpone
- 80 g prażonej pszenicy lub innych ziaren
- 1 puszka karmelu (mleka skondensowanego gotowanego przez 3 godziny)
- 120 g czekoladowych wafelków
- 100 g czekolady deserowej
Herbatniki ułożyć na spodzie blachy, tak by zapełniły całą jej płaszczyznę. Jeszcze ciepły karmel z puszki wyłożyć i delikatnie rozprowadzić (uważając by herbatniki się nie przesunęły).
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie zmiksować z serkiem mascarpone.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Do śmietany dodać masę z białej czekolady i mascarpone,delikatnie wymieszać rózgą lub łyżką.Wsypać prażoną pszenicę,wymieszać. Masę rozłożyć równomiernie na warstwie karmelu.
Wafelki pokroić w 1 cm kawałki i porozkładać je na masie country.
Czekoladę deserową roztopić w kąpieli wodnej, rozprowadzić na wierzchu w postaci esów floresów.
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie zmiksować z serkiem mascarpone.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Do śmietany dodać masę z białej czekolady i mascarpone,delikatnie wymieszać rózgą lub łyżką.Wsypać prażoną pszenicę,wymieszać. Masę rozłożyć równomiernie na warstwie karmelu.
Wafelki pokroić w 1 cm kawałki i porozkładać je na masie country.
Czekoladę deserową roztopić w kąpieli wodnej, rozprowadzić na wierzchu w postaci esów floresów.
Schładzać przed podaniem nim. 5 godzin w lodówce.
SMACZNEGO :)
Komentarze
Prześlij komentarz