KarmeLOVE Country

Kto kocha karmel, pokocha i to ciasto 😊 Ciasto bez pieczenia z lekką i delikatną masą o smaku batonika kinder country, karmelem, wafelkami i czekoladą deserową, którą swą obecnością ujarzmia słodycz. Mówię Wam jest pysznie! 😋 



Składniki:

  • 150 g herbatników petit beurre
  • 500 ml śmietany kremówki 36%
  • 200 g białej czekolady
  • 250 g mascarpone
  • 80 g prażonej pszenicy lub innych ziaren
  • 1 puszka karmelu (mleka skondensowanego gotowanego przez 3 godziny)
  • 120 g czekoladowych wafelków
  • 100 g czekolady deserowej

Herbatniki ułożyć na spodzie blachy, tak by zapełniły całą jej płaszczyznę. Jeszcze ciepły karmel z puszki wyłożyć i delikatnie rozprowadzić (uważając by herbatniki się nie przesunęły).
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie zmiksować z serkiem mascarpone.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Do śmietany dodać masę z białej czekolady i mascarpone,delikatnie wymieszać rózgą lub łyżką.Wsypać prażoną pszenicę,wymieszać. Masę rozłożyć równomiernie na warstwie karmelu.
Wafelki pokroić w 1 cm kawałki i porozkładać je na masie country.
Czekoladę deserową roztopić w kąpieli wodnej, rozprowadzić na wierzchu w postaci esów floresów. 
Schładzać przed podaniem nim. 5 godzin w lodówce.


SMACZNEGO :)


Komentarze

Popularne posty