Kulki kawowe (wegańskie i bezglutenowe)

Będzie krótko i na temat. Przed Wami wegańskie, bezglutenowe kuleczki kawowe. Mają w sobie moc prostoty i smaku 😍 
P.S. W wersji wielkanocnej możecie uformować je w jaja 🐣😁


Składniki:

  • 120 g nerkowców
  • 120 g miękkich daktyli
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 1/4 szklani świeżo zaparzonej esencjonalnej kawy
  • 3 łyżki kakao

Dodatkowo:

  • kakao do otoczenia kulek


Nerkowce zmielić razem z płatkami owsianymi i połączyć z kakao.
Daktyle zblendować razem z świeżo zaparzoną kawą (przygotowywałam w kawiarce).
Składniki połączyć. Masę schłodzić przez min. godzinę w lodówce. 
Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i otoczyć w kakao. 
Przechowywać w lodówce.

SMACZNEGO 😊


Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty