Makaron z paprykowym pesto, kaparami i orzechami włoskimi
Czas papryki zaczerwienionej w słońcu trwa. Z tego też powodu przedstawić chce Wam paprykowe, lekko słodkawe pesto z wyrazistymi kaparami i orzechami włoskimi :)
Składniki:
- 400 g makaronu
- 3 papryki czerwone
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 100 g startego parmezanu + parmezan do posypania
- 150 g kaparów
- 100 g prażonych, grubo posiekanych orzechów włoskich
Paprykę umyć, osuszyć,posmarować oliwą z oliwek i piec w temperaturze 190 stopni C przez 25 - 30 minut. Paprykę obierać ze skórki, usunąć nasiona. Paprykę, 100 g parmezanu, 3 łyżki oliwy, ocet balsamiczny zmiksować blenderem. Doprawić solą i pieprzem.
Makaron ugotować al dente. Porcję makaronu, wymieszać z pesto, przybrać kaparami, posypać orzechami i startym parmezanem.
SMACZNEGO :)
Komentarze
Prześlij komentarz