Makaron z paprykowym pesto, kaparami i orzechami włoskimi


Czas papryki zaczerwienionej w słońcu trwa. Z tego też powodu przedstawić chce Wam paprykowe, lekko słodkawe pesto z wyrazistymi kaparami i orzechami włoskimi :)



Składniki:
  • 400 g makaronu
  • 3 papryki czerwone
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 100 g startego parmezanu + parmezan do  posypania
  • 150 g kaparów
  • 100 g prażonych, grubo posiekanych orzechów włoskich


Paprykę umyć, osuszyć,posmarować oliwą z oliwek i piec w temperaturze 190 stopni C przez 25 - 30 minut. Paprykę obierać ze skórki, usunąć nasiona. Paprykę, 100 g parmezanu, 3 łyżki oliwy, ocet balsamiczny zmiksować blenderem. Doprawić solą i pieprzem.
Makaron ugotować al dente. Porcję makaronu, wymieszać z pesto, przybrać kaparami, posypać orzechami i startym parmezanem.


SMACZNEGO :)


Komentarze

Popularne posty