Naleśniki ryżowe (bezglutenowe)

Naleśniki ryżowe po raz pierwszy 😊 Przyjemne to odkrycie. Są delikatniejsze i bardziej neutralne w smaku i co ważne bezglutenowe. Podawałam je z serkiem homogenizowanym i dżemem malinowym z mango, ale równie dobrze sprawdzą się w wersji wytrawnej 😊


Składniki:
  • 2 szklanki mąki ryżowej
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka roślinnego (owsiane, sojowe)
  • 1 i 1/3 szklanki wody najlepiej gazowanej
  • szczypta soli 

Przesianą mąkę połączyć z mlekiem roślinnym, jajkami i solą. Na końcu wlać wodę gazowaną i delikatnie wmieszać w masę. Na rozgrzanej patelni umieścić niewielką ilość tłuszczu roślinnego. Ciasto rozprowadzić na patelni, smażyć z obu stron. 


SMACZNEGO 😊


Komentarze

Popularne posty