Pikantna słatka na rukoli z melonem, camembertem i orzechami włoskimi
Uwielbiam to! Przyrządzać smakowitości, robić zdjęcia i wstawiać o tu - na bloga :) Cudowne uczucie kiedy robi się zdjęcia, zrzuca na bloga i stwierdza "tak, to wygląda dobrze". Ah... jak miło wracać z nowym powerem :)
Sałatka o smakach jakich lubię. Wyrazisty camembert i orzechy włoskie, pikanteria sosu, która łagodzi melon swoją świeżością i delikatną słodyczą.
Sałatka o smakach jakich lubię. Wyrazisty camembert i orzechy włoskie, pikanteria sosu, która łagodzi melon swoją świeżością i delikatną słodyczą.
Składniki:
- 100 g rukoli
- 100 g sera camembert
- ok/ 1/3 melona
- 60 g orzechów włoskich
Sos:
- 3 łyżki oliwy extra virgin
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki suszonych płatków chili
Sól rozmieszać w łyżce octu balsamicznego. Dodać oliwę, chili suszone, wymieszać i odstawić na min. 30 minut.
Rukolę opłukać i osuszyć. Rozłożyć na dwóch talerzach. Melona obrać i pokroić w kostkę. Camembert pokroić w paski, orzachy przełamać na połówki lub ćwiartki. Melonem, camambertem i orzechami włoskimi przybrać rukolę. Gotowym sosem polać sałatkę.
SMACZNEGO :)
Trochę piecze.. ale gdyby usunąć chili :) to pyszne.
OdpowiedzUsuń