Pikantna słatka na rukoli z melonem, camembertem i orzechami włoskimi

Uwielbiam to! Przyrządzać smakowitości, robić zdjęcia i wstawiać o tu - na bloga :) Cudowne uczucie kiedy robi się zdjęcia, zrzuca na bloga i stwierdza "tak, to wygląda dobrze". Ah... jak miło wracać z nowym powerem :)
Sałatka o smakach jakich lubię. Wyrazisty camembert i orzechy włoskie, pikanteria sosu, która łagodzi melon swoją świeżością i delikatną słodyczą
.



Składniki:
  • 100 g rukoli
  • 100 g sera camembert
  • ok/ 1/3 melona
  • 60 g orzechów włoskich

Sos:
  • 3 łyżki oliwy extra virgin
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki suszonych płatków chili



Sól rozmieszać w łyżce octu balsamicznego. Dodać oliwę, chili suszone, wymieszać i odstawić na min. 30 minut.
Rukolę opłukać i osuszyć. Rozłożyć na dwóch talerzach. Melona obrać i pokroić w kostkę. Camembert pokroić w paski, orzachy przełamać na połówki lub ćwiartki. Melonem, camambertem i orzechami włoskimi przybrać rukolę. Gotowym sosem polać sałatkę.


SMACZNEGO :)




Komentarze

  1. Trochę piecze.. ale gdyby usunąć chili :) to pyszne.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty