Najlepsze muffiny z żurawiną i białą czekoladą

Popadłam w uwielbienie... takich muffinek to jeszcze nie jadłam - są genialne! Na skali ohów i ahów wbijają się na czołówkę :) Połączenie jogurtu i tłustej białej czekolady  stworzyło niesamowitą konsystencje. Są ciężkie, gęste, a nawet lekko lepkie. Przy tym gładkie i wilgotne. W tym przypadku żurawina i biała czekolada to para idealna.



Składniki (na 12 muffin):

  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 i 1/3 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1 szklanka suszonej żurawiny
  • 100 g kropelek z białej czekolady lub grubo pokrojonej białej czekolady


W jednym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier puder, żurawinę i białą czekoladę.
Mokre składniki połączyć w drugim naczyniu. Zawartość obu naczyń połączyć ze sobą.
Formę do mufinek wyłożyć papilotkami i napełnić je ciastem. Piec w temperaturze 200 stopni C przez ok. 25 minut.


SMACZNEGO :)



Źródło: http://sarahscucinabella.com

Komentarze

  1. Robiłam już kilka razy, moje ulubione! Są fantastyczne i zawsze robią efekt na imprezie :))

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty